Fons fotogràfic Frances Cot

El 17 de juny de 2016, coincidint amb la inauguració de l’exposició “Cent anys fent Club. 1916-2016” del Fútbol Club Cardedeu, es va fer l’acte de donació del fons fotogràfic i documental de Francesc Cot de la mà de la seva vídua maria Casanovas.

Francesc Cot va dedicar part de la seva vida al Futbol Club Cardedeu, com a cronista, com a jugador i també com a directiu. Com deia Carles Gesa al pròleg del llibre del 75è aniversari del Club, Francesc Cot ha estat un esportista enfebrat des de sempre, una persona que pateix la síndrome de futbolitis cardedeuenca.

Com a homenatge a Francesc Cot, mort l’any 1996, el club celebra el torneig Juvenil Memorial Francesc Cot.

Amb motiu del centenari del Futbol Club Cardedeu, la vídua de Francesc Cot, Maria Casanova  acompanyada de la germana de Francesc Cot, i seguint la voluntat del seu marit, va fer donació al Museu Arxiu Tomàs Balvey de la col·lecció gràfica i reculls de premsa que Francesc Cot va recopilar, arxivar i documentar al llarg de més de 30 anys.

A l’acte hi van participar per part de l’Ajuntament de Cardedeu, el Regidor d’Esports Rafel Caballeria, la Regidora del Museu, Núria Hernández i la directora del Museu, Teresa Blanch Bofill. Per part del Club hi havia el president Julian López i Ramon Hurtado, autor del llibre del centenari.