Cardedeu amb l’Art Vigent

Cardedeu amb l’art vigent, des del seu origen, és un programa pensat per afavorir l’exposició d’art contemporani però també, i molt especialment, per utilitzar-lo com a recurs pedagògic, per a grans i petits, amb la intenció d’afavorir l’aprenentatge dels llenguatges creatius actuals i la comunicació plàstica entre públic i artista.

El cicle es programa bianualment i s’inicia al gener, en el marc de la capella de Sant Corneli, i es clou al setembre amb una exposició al Museu Arxiu Tomàs Balvey. La programació i selecció d’artistes es a càrrec d’un comissari/a, amb un treball conjunt amb el Museu Arxiu i la Regidoria de Cultura de Cardedeu.

La programació bianual es presenta en una carpeta general, on es recull la informació general del cicle, les exposicions previstes amb dates i horaris i seu i els diferents catàlegs de les exposicions.

Sempre que és possible, l’Ajuntament de Cardedeu a través del Museu Arxiu Tomàs Balvey adquireix una obra de l’artista que permet ampliar el fons d’art contemporani.

Els objectius del projecte:

  1. Difondre l’art contemporani des d’una proposta amplia que permeti presentar les diverses tendències tècniques i conceptuals de l’art vigent.
  2. Potenciar exposicions i la creació d’artistes contemporanis, especialment artistes residents en la localitat i comarca.
  3. Donar suport i projecció a artistes joves o amb una trajectòria professional recent, per potenciar-ne el seu coneixement i difusió.
  4. Donar a conèixer, en el marc local, artistes consolidats i amb trajectòria d’ obra, per difondre el treball i procés artístic evolutiu, sobretot en un marc escolar i pedagògic.
  5. Donar a conèixer el procés de creació d’ una obra d’ art, sobretot en el marc local i per a un públic adult i familiar no iniciat en l’art contemporani.
  6. Generar un fons d’art contemporani en el marc del municipi de Cardedeu, com a col·lecció pública de l’Ajuntament de Cardedeu.