Publicacions MATBC

El museu disposa de diferents publicacions pròpies de l’entorn, el patrimoni històric, arquitectònic i natural del municipi.

 
Estius a Cardedeu
Autor: Carme Clusellas
Editat per MATBC i el Consell Comarcal del Vallès Oriental. Cardedeu. 2003.
85 pàgines.
Catàleg, textos i imatges de l’exposició Estius a Cardedeu ( abril- novembre de 2003). Un recorregut pel fenomen de l’estiueig a la comarca del Vallès Oriental i especialment al municipi de Cardedeu, des de mitjans del segle XIX a mitjans del segle XX, i des de l’arquitectura a les formes de vestir i gaudir en el temps de lleure.
Preu: 15,00 € (12,00 € amics del museu)
 
 
Dietari de 1901
Autor: Tomàs Balvey
Editat per MATBC. Cardedeu 2001.
81 pàgines
Tomàs Balvey va elaborar un recull de les notícies i facècies que succeïen a Cardedeu del 1895 al 1905. El Dietari de 1901 és un tast de la important tasca recopiladora del seu autor, un recull del dia a dia del municipi a l’any 1901, des de l’òptica particular de Tomàs Balvey, organitzat per mesos i il•lustrat amb imatges de l’època recollides en l’exposició Cardedeu 1901, l’inici d’un segle ( març – novembre de 2001)
Preu: 12,00 € (9,60 € amics del museu) 
 
 
Santa Maria de Cardedeu
Autor: Josep Pujades, Carme Subiranas i Anna Ma. Mestre.
Editat per MATBC. Cardedeu 1998.
67 pàgines
Recull dels resultats de l’excavació arqueològica al presbiteri de l’església de Santa Maria de Cardedeu l’any 1997, amb un repàs a la història de l’edifici des del pre-romànic fins l’època contemporània i amb un apartat dedicat a l’estudi antropològic de les restes humanes en ell localitzades.
Preu: 12,00 € (9,60 € amics del museu)
                              
       
Tomàs Balvey Col•leccionista, col•lecció de col•leccions
Textos de Carme Clusellas
Editat per MATBC. Cardedeu 2010.
18 pàgines
Catàl•leg de l’exposició Tomàs Balvey, on es reflecteix l’esperit col•leccionista de Tomàs Balvey. És una mostra dels diferents objectes que va recollir el fundador del museu al llarg de la seva vida, ordenats pel tius de col•lecció: Arxiu, numismàtica, geologia, paleontologia, etnologia, armes, arqueologia, ciències naturals,indumentària, ceràmica, escultura i pintura.
Preu: 1,00 €
 
 
La Batalla de Cardedeu. 1808
Autors: Francesc Xavier Hernández Cardona, Xavier Rubio Campillo, Associació Cultural el Cardot.
Editat per MATBC. Cardedeu 2008.
80 pàgines
Catàleg per commemorar els fets i donar a conèixer un episodi significatiu de la història de Cardedeu ocorregut ara fa 200 anys. Inclou una introducció sobre la Guerra del Francès, una explicació detallada dels fets ocorreguts el 16 de desembre de 1808, en la Batalla de Cardedeu, i la descripció de la maqueta elaborada per l’Associació Cultural el Cardot en motiu de l’exposició.
Preu: 15,00 € (12,00 € amics del museu) 
 
 
De Cardedeu al Megalistisme
Autors: Lluís Vendrell i Sala, Pere Font i Padró, Isabel Vendrell i Sala, Carme Vila i Orriols i Lluís Vidal i Vilaró.
Editat per MATBC. Cardedeu, 2008.
142 pàgines.
En aquest llibre, els autors busquen, mitjançant l’estudi de més de 200 monuments megalítics, el perquè de la seva ubicació, i troben en les forces tel•lúriques i el seu coneixement una explicació per a la forma i localització de cada monument. El llibre incorpora diversos itineraris per a visitar diferents tipus de megàlits que varen poblar aquestes terres fa més de 4500 anys.
Preu: 12,00 € (9,60 € amics del museu)
 
Guia de visita del Jardí del Museu.
Autors: M. Àngels Bonet i Antoni Giner
Editat per MATBC i Ajuntament de Cardedeu, Cardedeu, 2007.
175 pàgines.
Guia pràctica per visitar el jardí del Museu Arxiu Tomàs Balvey, formada per les fitxes de les diferents plantes del jardí. De cada una hi ha una breu descripció i història, una explicació de les parts que s’utilitzen en medicina, els principals actius, les diferents aplicacions, la preparació i unes excel•lents il•lustracions de Jordi Forcada.
Preu: 20,00 € (16,00€ amics del museu)
 
         
Arbres de Cardedeu
Autors: Carme Clusellas, Joaquim Comas i Eliseu Guillamon
Editat per MATBC, Cardedeu, 2006
102 pàgines
Us oferim uns itineraris per descobrir tots els arbres d’interès local de Cardedeu tot passejant pel municipi.Una proposta per conèixer el nostre patrimoni natural entre carrers, camps, boscos i jardins.
Preu: 12 €
 
 
 
 
 
Cases de pagès
Autors: Pere Comas i Josep Castells
Edita: Ajuntament de Cardedeu i MATBC
238 pàgines
 
“Cases de pagès” és un recull de les masies més representatives del patrimoni arquitectònic de Cardedeu i rodalies, algunes de les quals, avui desaparegudes.
 
Preu: 12,00 € (9,60 € amics del museu)