Exposicions

Why? Carme. Pintures de Carme Solé Vendrell

Cicle Cardedeu amb l’Art Vigent
Publicat el 2 octubre, 2018

Un any més, el Museu Arxiu Tomàs Balvey de l’Ajuntament de Cardedeu ha presentat l’exposició del Cicle Cardedeu amb l’Art Vigent 2018 amb: “Why? Carme. Pintures de Carme Solé Vendrell” que tindrà lloc a les sales del Museu 5 d’octubre de 2018 al 17 de març de 2019.
Amb concert de músiques d’autor a càrrec de Jaume Escala.

Inauguració a les 7 del vespre.

En el marc del cicle Cardedeu amb l’Art Vigent, el MATBC presenta l’exposició “Why? Carme. Pintures de Carme Solé Vendrell”, una mostra on l’artista reflexiona entorn els drets dels infants i davant les injustícies del món actual.

Why? Per què? és el que és pregunta l’artista en aquesta exposició on colpidors rostres de nens i nenes en són els protagonistes donant-los-hi veu davant els visitants i fent visible la vulneració dels seus drets.

Uns quadres de grans formats que permeten a Carme Solé Vendrell comunicar millor les històries d’aquests nens i nenes que han la guerra, l’abús, l’èxode, la injustícia, etc.

A l’exposició s’hi presenta l’obra “La croada dels nens” que es veurà per primer cop a Cardedeu.

“L’artista Carme Solé Vendrell ens mostra amb les seves obres uns rostres,  unes mirades, uns infants que es pregunten per què?
Pintures que al mateix temps que són plenes de dolçor,
no volen amagar el traç del dolor i el sofriment.”
Jaume Escala

Acompanyen l’exposició els drets dels infants (recollits per la ONU el 1959) escrits a paret per la mateixa artista a més de diferents escrits de la pròpia Carme Solé juntament amb poemes de Jaume Escala i Bertol Brecht entre altres.

Carme Solé Vendrell
Why?
Juntament amb Jaume Escales, l’artista Carme Solé Vendrell va iniciar a Barcelona l’acció “Why? Protegim el dret dels infants” l’any 2014.
Un projecte on rostres d’infants pintats per ella van estar penjats als balcons de la ciutat convidant a pensar i reflexionar sobre el que no està bé en el nostre món.
Us rostres que ens miren i ens pregunten Per què? Uns nens i nenes d’arreu del món que pateixen l’horror de la guerra, de l’explotació i els abusos, de la fam.
Amb aquetes pintures, carme Solé Vendrell vol donar veu a aquests infants als que se’ls hi vulneren els drets alhora que mostra a la ciutadania un greu problema actual.

 

El Museu Arxiu Tomàs Balvey i Cardedeu amb l’Art Vigent
Cardedeu amb l’art vigent, des dels seus orígens, és un programa pensat per afavorir l’exposició d’art contemporani, i consolidar-se com a referent en l’àmbit comarcal, però també, i molt especialment, per utilitzar-lo com a recurs pedagògic, per a grans i petits, amb la intenció d’afavorir l’aprenentatge dels llenguatges creatius actuals i la comunicació plàstica entre públic i artista.
Carme Solé Vendrell ha estat l’artista seleccionada per el cicle Cardedeu amb l’Art Vigent 2018.
Altres activitats programades:

Altres activitats:

Carme Solé Vendrell. Una trajectòria
Presentació del catàleg
El divendres 25 de gener de 2019 a les 19h,es presentarà el catàleg de l’exposició alhora que Carme Solé Vendrell farà una visita comentada per l’exposició que permetrà al visitant parlar, dialogar i compartir experiències amb ella i les seves pintures.
L’activitat és gratuïta.

Visites guiades a l’exposició
Des del MATBC s’organitzen visites guiades per a públic adult i escolars dins l’horari d’obertura del museu.
Diumenges a les 12h visita guiada gratuïta.

Per a més informació i preus cal trucar al 938 713 071 o museu@cardedeu.cat

EXPOSICIÓ:

Why? Carme

Pintures de Carme Solé Vendrell

Del 5 d’octubre de 2018

Al 17 de març de 2019

Dins el Cicle Cardedeu amb l’Art Vigent

Organitza: El Museu Arxiu Tomàs Balvey de l’Ajuntament de Cardedeu

Amb la Col·laboració de: Palau Robert – Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Cornellà del Llobregat, Diputació de Barcelona

Comissariada per Jaume Escala

Disseny de l’exposició de C. Solé Vendrell

Videos WHY? Pablo Rojas

Àngel de la Son / Manel DomínguezDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *