Exposicions

Dia Internacional dels Museus

Publicat el 20 abril, 2018

Un any més, el MATBC s’ha sumat a les activitats organitzades pel Dia Internacional dels Museus i per la Nit als Museus que se celebra anualment el 18 de maig i l’entrada al Museu ha estat gratuïta i el museu ha estat obert fins a les 12 de la nit.

Prop d’un centenar de persones han passat pel museu al llarg del cap de setmana i han participat de les visites guiades i portes obertes als magatzems. A més, coincidint amb la Fira de Sant Isidre, l’entrada al museu ha estat gratuïta per a tothom.

 

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment, organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Com diu l’ICOM, els museus són un important instrument per a l’intercanvi cultural, l’enriquiment de les cultures i en l’avançament de l’enteniment mutu, de la cooperació i de la pau. 

L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics, reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural. Sens dubte, les noves tecnologies permeten als museus arribar més enllà del seu públic habitual a través d’una cosa tan senzilla com és un hashtag, alhora que presentar les seves col·leccions d’una forma diferent i totalment innovadora, atraient noves audiències i superant les limitacions d’espai i temps.

El tema d’aquest DIM 2018 incideix en l’oportunitat que tenen els museus de cercar nous enfocaments i nous públics a través de l’anàlisi, la consolidació i la creació de connexions. Més enllà de l’ús i l’aprofitament de les noves tecnologies, els museus participen cada cop més del seu entorn immediat, treballen amb la comunitat local i desenvolupen projectes de col·laboració amb nous segments de públic que també estableixen connexions.

A més, iniciativa del Consell d’Europa, des de fa uns anys, se celebra la Nit dels Museus en que aquests obren les portes més enllà de l’horari habitual. Aquest any serà el dissabte 20 de maig.

Des del MATBC s’han organitzat diferents activitats entorn aquesta celebració, entrada gratuïta al Museu, visites guiades, magatzems oberts i dansa improvisada.

 


Més informació sobre el DIM als següents enllaços:

http://cultura.gencat.cat/ca/departament/estructura_i_adreces/organismes/dgpc/temes/museus/dia_internacional_dels_museus/

http://icom.museum/activities/international-museum-day/

http://patrimoni.gencat.cat/dim2018

 

 Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *