Exposicions

La Ratafia de la iaia Maria de Cardedeu

Publicat el 14 desembre, 2010

La Ratafia de la Iaia Maria de Cardedeu és una beguda d’elaboració artesana i casolana, segons una recepta tradicional de Cardedeu, que té com a ingredients principals l’anís i les nous tendres, i un seguit d’espècies i plantes aromàtiques que són pròpies de les nostres contrades. La fem en el temps que recomana la tradició, aprofitant la lluna vella de maig i deixant-la reposar més de dos mesos a sol i serena.

El resultat és un licor dolç i aromàtic, perfecte per prendre desprès d’un bon dinar o per donar gust a guisats i dolços, que fa del tot recomanable tenir-ne sempre un preparat.

INGREDIENTS:

Per tres litres de ratafia

450 gr. de sucre

3 nous tendres

1 nou moscada

3 pessics d’espígol

3 pessics de romaní

3 pessics de menta

3 pessics de puniol

3 pessics de tarongina

3 pessics de marialluïsa

3 pessics de farigola

3 pessics de fonoll

10 granes de ginebró

3 fulles de malva-rosa

1 barra de canyella

1 pessic de comí

½ pell de llimona

½ pell de taronja

PREPARACIÓ:

Es posen 2 litres d’anís i 300 gr. de sucre amb tots els altres ingredients, tallats o ratllats, en una garrafa de vidre, i es deixa macerar un mes a sol i serena. Durant aquests temps, es convenient remenar cada dia el recipient per dissoldre el sucre a poc a poc.

Passat el primer mes es decanta el líquid i es reserva a part. En la mateixa garrafa, s’afegeix a les herbes i espècies, 1 litre més d’anís i els 150 gr. de sucre restants, i es deixa macerar a sol i serena un altra mes.

Passat el segon mes, es decanten les herbes, es cola el líquid i es barreja amb els primers dos litres que havíem reservat. I ja tenim la Ratafia feta, sols cal que reposi una mica i el temps la millori!

Descarrega’t la recepta de la Ratafia AQUÍ!

…i perquè no degustar-la amb l’acompanyament d’un borrego?

Descobreix els borregos de Cardedeu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



2 respostes a “La Ratafia de la iaia Maria de Cardedeu”

  1. montse sanchez ha dit:

    Recepta de la Ratafía
    no funciona l’enllaç del PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *